Värre än en huvudvärk

Jag vaknade lika mycket som bruset från skrik. Det var extremt högt och nära. Jag förstod att jag var i fara, men jag hade bara blivit skrämd så jag hade inget koncept vad som hände. Jag hoppade upp ur sängen fortfarande halvt sovande. Det var som att min kropp förstod att jag borde springa för säkerhet trots att min hjärna inte förstod varför ännu. Mitt hjärta slog så svårt att jag kände att jag nästan kunde höra det, men det skrikande drunknade det.

Jag kände mig fysiskt skakad vaken av adrenalinet, mitt hjärta tävlade.

Jag började stå lite mer såväl som insåg … Jag skrek. Jag stod upp bredvid sängen och skrek.

Och det fick mig att skrika mer eftersom jag snabbt trodde att något dåligt händer, jag är i fara.

Sedan hörde jag någon säga: “Det är bara jag … det är bara jag …”

Det kändes som att det tog permanent att erkänna rösten såväl som var jag var, men det var troligen bara 26 sekunder. Rösten var Ben, jag var på hans plats och jag var inte i fara. [Han kom tillbaka till Kalifornien för arbete för 2020 samt han slutade vara en del av min bubbla under pandemin.]

Jag var inte i fara. Jag hade en natt rädsla för andra gången i mitt vuxna liv (min mamma sa att jag hade dem som barn).

Jag hade haft ett år tillbaka efter att ha sett en skrämmande TV -show. Jag bloggade verkligen om det på det här inlägget. [Sidanmärkning: Det är här för att blogga liv är det allra bästa – att kunna kolla in en dagbokspost av en livsupplevelse från det förflutna stora eller fattiga kan vara praktiskt och intressant.]

Efter det inträffade en person som skrämde upplevelsen inte igen. Jag tänkte att det var direkt förknippat med att titta på något skrämmande (jag tittar inte på skrämmande filmer såväl som vid den tiden trodde att det var något annat).

Denna andra incident inträffade någon gång förra sommaren. Sedan inträffade det igen … Jag har troligen haft cirka 5 eller 6 nattskräck under det senaste året.

Varje gång jag känner mig så fysiskt såväl som känslomässigt skakad tar det ett tag för mig att lugna mig och andas normalt, få tillbaka hjärtfrekvensen och känns som om jag är okej. Det suger.

Och det är extremt skrämmande för Ben (han är den enda personen som har funnits när jag har haft dem). Jag vaknar lika mycket som hans röst som försöker lugna mig men stående över rymden eftersom jag kommer bättre om han kommer bättre. Suger.

Lyckligtvis har vi kunnat skratta om det senare eftersom jag gillar att göra narr av mig själv. Men när det inträffar känner jag mig rädd för mitt liv, fysiskt sopade sedan allt adrenalinet såväl som överväldigad känslomässigt eftersom jag vill gråta, skriker och ber om ursäkt på exakt samma tid.

Den senaste inträffade förra månaden när jag var i Florida med Ben. Varje gång jag antog var det troligtvis stress förknippat med pandemin och kände mig fördrivna och oroliga. Men när det inträffade i Florida trodde jag äntligen att jag borde notera eftersom jag var på semester och vaccinerad så jag borde ha varit en mindre orolig?

Jag önskar att jag skulle ha hållit reda på exakt hur ofta, vilken tid, exakt hur dålig det var, vad jag gjorde den dagen osv. [Se !! Det är därför du borde blogga dagligen dagligen Monica!] Mitt sinne försökte berätta för mig något – men jag slutade inte lyssna. Jag förstår mycket bättre än så!

Så jag bestämde mig för att komponera anteckningar om såväl som när jag har en natt rädsla (jag håller dem borta från bloggen för att skydda de oskyldiga). Förutom att jag delar hela denna omständighet i situationen har du eller någon du förstår det svårt med nattskräck.

Jag hoppas att det inte inträffar igen. Men om det gör vill jag dokumentera alla typer av mönster eller triggers …
Om det är stress associerat – kan jag göra saker för att hjälpa mig själv att känna mig mer lugn och säker.

Om det är Ben associerat – jag kräver mer terapi för att navigera i det.

Om det är vattenmelon associerat – kommer jag bara ha nattskräck permanent eftersom jag bara inte kan stoppa det.

Jag länkar till resurser på nattskräck nedan. Om du har att göra med denna eller någon typ av annan hälsa och välbefinnande eller mental hälsa och välbefinnande associerade problem, vänligen prata med en läkare. Terapi är den allra bästa och kan hjälpa dig att må bättre, träffas med människorna runt, ha mycket bättre relationer etc.

Night Terrors Resources

Night Terrors in Kids (Medical Journal Info)

Barn natt skräck info

Night Terrors Information från Mayo Clinic

Smart Watch -app för att hjälpa nattskräck

Lully Sleep Gadget är en gadget som marknadsförs för barn med nattskräck. Jag har inte haft tid att undersöka studera det ännu för vuxna.

Artikel om Lully -enheten

Intressant forskningsstudie av en kille med nattskräck som verkar utlösts av ångest. Från artikeln, ”Även om avsnitten till en början var kopplade till höga ångestnivåer, slutade det med att förväntan på ett avsnitt snart ledde till ett självförstärkande mönster som kännetecknades av katastrofiserande, selektivt intresse fokuserat på störningarna också som UNFavorable emotionality, all of which served in preserving a specify of increased arousal, which in turn precipitated the disturbance by increasing arousal frequency.”

That last article is long as well as a lil dry however if you’re having night terrors or understand somebody who is, it may be worth a read. It made me feel much better since a great deal of the information associates adult night terrors with mental health and wellness issues. It doesn’t feel super practical or informative. however that last article suggests the man’s night terrors where in part triggered by the stress of his wife’s health and wellness problems (anxiety). So, yes he can’t necessarily repair that however he can repair exactly how he believes about it as well as offers with the stress.

Reminder: If you are having a hard time with your mental or physical health and wellness – see a medical professional. Life is full of ups as well as downs. You deserve appropriate care, support as well as treatment if you’re on a down. Don’t be as well proud. (It’s 1000% understandable to be as well proud to publish your shortcomings as well as embarrassing moments on a blog though!) 

Kunskap är makt. Be kind as well as curious with yourself. Fortsätt vara positiv.

The next publish will be about running as well as eating.

Prata snart! xoxo, Monica

Fråga:

Did you have night terrors as a kid?

Ever have one as an adult?

Note: This blog as well as associated social network is a story of my own experiences as well as are not meant as medical advice or treatment.

Av

Av

Skicka mig arbetsboken

Spara

Delning är omtänksam!

Dela med sig

Tweet

Stift

Dela med sig

Post

Dela med sig

Fortsätt med dessa:

golden Retriever surgical treatment Update

golden Retriever surgical treatment Update

Diego (my golden Retriever) had surgical treatment to eliminate a mass. Here’s an update on the procedure as well as health and wellness status

Freezing My Eggs-The night before Surgery

Freezing My Eggs-The night before Surgery

Freezing my eggs – It’s the night before surgical treatment as well as I’m sharing exactly how I feel physically as well as emotionally. My egg retrieval

exactly how Did You make it through divorce – genuine tips That assisted Me

exactly how Did You make it through divorce – genuine tips That assisted Me

tips for dealing with divorce or a break up. exactly how to cope with loss of a connection as well as the tools I utilized to stay connec

Ben got Coronavirus

Ben got Coronavirus

Living with somebody who got Covid19 – what happened? My Covid19 test results. honest feelings about having to

Weight Loss, Watermelon as well as weekend Updates with Diego

Weight Loss, Watermelon as well as weekend Updates with Diego

exactly how to like yourself while you enhance yourself. Body positivity while losing weight or going after a goal. tips on exactly how

You Can assist Body Positivity for Runners

You Can assist Body Positivity for Runners

trigger Warning: This publish contains descriptions of a unfavorable body picture from my personal experience.När jag var första stjärnan

⚡ av Shareaholic

.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *