• Uncategorized
  • 0

4 skäl du har ont i halsen efter att ha körts

innehållet gömma sig
Varför skadar min hals efter att ha kört?
Vanlig orsak till ont i halsen efter att ha rensat med din mun öppen
Låg fuktighet
Lufttemperaturen är lika kallt
Du kan få surt återflöde

Hur man undviker ont i halsen efter körning
Hem Remedies för ont i halsen samt röstförlust en luftfuktare
Ät kylig mat
Gurgla varmt saltvatten
Honung och varmt te
Dricker varma vätskor

Slutsats

Varför skadar min hals efter att ha kört?
Running är en av de mest framträdande formerna av kardiovaskulär övning för människor över hela världen. I USA deltog cirka 60 miljoner människor i att springa, jogga, såväl som väg som körs 2017. Trots det tillfälliga ont i halsen efter körning, praktiskt taget 80 procent av amerikanerna som kör fortsätter träningen för att vara frisk också att hålla sig i form.
Medan du bor i form är en fördel med att springa, det finns andra fördelar som kan associeras med träningen. Fördelar med körning inkluderar:
Sänker din fara för hjärtsjukdom
Hjälper till att lindra stress
Stärker dina ben
Ökar konfidensnivåerna
Främjar mycket bättre sovvanor
Kan förlänga din livslängd

Körning är tydligt en fantastisk övning som är utmanande och har massor av fördelar när de görs konsekvent. Det finns inte många nackdelar som du kan upptäcka om det.
Annat än den potentiella serven halsen efter att ha kört det kan du få. Om du någonsin har haft ont i halsen efter körning, undrade du sannolikt exakt hur det var möjligt. Tja, här är några typiska orsaker som kommer att svara på din fråga.
Vanlig orsak till ont i halsen efter körning
Inandningen såväl som utandningsprocessen påverkar hastigheten på din körning medan du gör övningen. Luft som passerar med halshålan mot lungorna kan orsaka att det blir irriterat såväl som ont. Vissa medicinska experter tror att syra refluxförhållanden eller nasal trängsel kan orsaka ont i halsen efter körning. En ont i halsen efter körning kan också vara eftersom andra orsaker som inandning med din mun öppen, fuktighet, lufttemperatur såväl som surt återflöde.
Inhalera med din mun öppen

De flesta av oss är varelser av vana. Tyvärr använder en av dessa vanor många amerikanska andel våra munnar för att andas när de körs. Det tog mig år (och jag är inte överdriven) för att upptäcka exakt hur man driver genom att inandning med min näsa och utandas med min mun. Jag förstår inte varför tanken var så svår för mig att förstå. Men upptäcka att andas in med näsan medan du kör hjälper dig att hålla dig från lidande ont i halsen.
Vid inandning med munnen under körning, rör sig luften ner i halsen med munnen som skapar en torrbanan i den baksida som den åtföljer. När luften reser med näshålan värms det upp såväl som filtrerat, vilket hjälper dig att andas in i partiklar såväl som pollen. Så, inandning med näsan minskar din möjlighet att ha ont i halsen som överensstämmer med dagen.
Låg fuktighet
Är klimatet du online i torrt? Jag är online i söder såväl som fuktigheten kan vara en kraft som ska räknas med. Oavsett om väderförhållandet är varmt eller kallt, kan springa i lågfuktighetsområden orsaka att du skapar en repig hals. Dessutom säger American Lung Association att miljöallergener som damm eller pollen kan ge dig en torr och irriterande känsla i halsen.
Lufttemperaturen är lika kallt
Lufttemperatur är lika kylig är en mer typisk orsak till ont i halsen efter körning. När luften vid lägre temperatur reser med näs- eller halshålan när du andas snabbt såväl som djupt, kan det finnas några obehagliga biverkningar. En av dem är en ont i halsen.
Du kan få surt återflöde

Har du någonsin försökt att gå för en körning innan din mat har helt smälts? Om så är fallet kan syrorna i magen ha hoppat bäst tillbaka upp i matstrupen sedan aktiviteten. På samma sätt som kallt reflux. Acid reflux kan orsaka att halsen är irriterad såväl som kan också få din röst att gå hes. Det finns over-the-counter-mediciner som är utformade speciellt för bekämpning av syra reflux – var noga med att prata med din läkare först.
Hur man undviker ont i halsen efter körning
Ingen vill ha ont i halsen efter körning. Det är en säker metod att få dig att förlora ånga och spåra din motivation om dina träningsinsatser. Det finns dock steg du kan ta som kommer att hjälpa till att undvika ont i halsen som överensstämmer med en körning.
Undvik koffein såväl som alkohol
Se till att du alltid är välhydrad tidigare, under såväl som efter din körning
Om du upplever av allvarliga allergier, var noga med att förhindra att man kör i föroreningar, benägna områden
Välj ditt gymnas löpband istället för utomhus för att förhindra kyligt väder eller torr luft
Göra det till ett problem att andas med näsan istället för din mun för att hjälpa till att förebygga smärta såväl som ont i halsen
Vänta på att din mat att smälta helt innan du går on en körning. Du borde alltid förhindra att du är bäst efter att ha ätit en måltid.
Om du går för en körning ute i kyligt väder, bära en mask eller halsduk för att täcka näsan såväl som mun för att hjälpa till att undvika att kylig luft kommer in i dina andningsskanaler

Hem Remedies för ont i halsen samt röstförlust
Om du lider av ont i halsen efter körning finns det hushjälpmedel som kan hjälpa enkelhetsmärta såväl som hjälpa dig att upptäcka lättnad. Det är viktigt att avhjälpa en ont i halsen så snart du känner att symtom uppstår. Ju längre du förhindrar att behandla det, desto sämre kan smärtan bli. Om du tror att dina symtom kan vara indikationen på ett mycket mer stort tillstånd, bör du omedelbart komma i kontakt med din huvudvårdsleverantör. Nedan är några husläkemedel för en ont i halsen, du kan upptäcka.
Använd en luftfuktare

Everlasting Comfort Awesome Mist luftfuktare till sovrum (6l) – Filtress, tyst, ultraljud – Stora … Långt varaktigt skydd för ditt hem, kontor, barnkammare eller sovsal: Vår ultraljudsluftfuktare har en 6 liter (1,6 gallon) lagringstank som fungerar I rum upp till 500 kvadratmeter samt varar i upp till 50 timmar
Inte din typiska luftfuktare: Vi inkluderade ett viktigt oljebricka som cirkulerar doftande oljor i den fantastiska dimma, vilket ger dig en ren och frisk luktande doft i hela ditt hem
Säker att använda, viskning tyst: Vårt big Space luftfuktare är nästan tyst (mindre än 30 dB) såväl som på samma sätt stängs av automatiskt när det är ur vatten; Riskfri att utnyttja inom spädbarn och sovrum
Byt aldrig ut ett filter igen: vår sovrum luftfuktare är filtress, vilket sparar dig från kontinuerliga ersättningsutgifter. VIKTIGT: Försök hålla fuktigheten mellan 40 och 60 procent för att förhindra vattenackumulering
2 års ersättningspolicy: Vid evig komfort bryr vi oss om din erfarenhet med våra produkter, pantsättning för att ersätta dina luftfuktare för hus borde något gå fel

Kontrollera senaste priset

Vilken mycket bättre metod för att bekämpa torr luft än att använda en luftfuktare? Andning torr luft kan irritera halsen. Detta blir ännu mycket mer typiskt under vintersäsongenmånaderna när du kör värmen. En fantastisk dimma luftfuktare lägger till helande fukt till luften samt kan hjälpa till att lossa slem.
Ät kylig mat
Allt är okej i moderering. Vilket betyder att popsicles eller yoghurt är okej att njuta av när man handlar om ont i halsen. Mat med kyliga temperaturer kan hjälpa enkelhet en ont i halsen. Dessutom är kyliga livsmedel (som glass) vanligtvis mjukare såväl som enklare att svälja.
Gurgla varmt saltvatten
Detta är mitt go-att bota för en ont i halsen efter körning. Min mamma har haft mig gurgla varmt saltvatten eftersom jag var ett barn – såväl som det aldrig misslyckas med att hjälpa. Gargling varmt saltvatten hjälper till att lugna en öm och irriterad hals. Allt du behöver handlar om ett 8-uns glas varmt vatten såväl som ¼ tesked salt. Gurgla vattnet på baksidan av halsen i ca 30 sekunder till en minut, sedan spotta ut det.
Honung och varmt te

Traditionella medicinska organiska kamomill med lavendel te, 16 tepåsar (förpackning med 6) bosätter ditt oroliga system när det är stressat.
Icke-GMO verifierad. Alla ingredienser certifierade organiska. Koscher. Koffeinfri
Konsekvent högkvalitativa örter från etiska handelspartnerskap
Smak: Härligt blommigt med unika lavendel noter
Fall av sex lådor, varje låda som innehåller 16 förseglade tepåsar (96 totalt tepåsar)

Kontrollera senaste priset

Om Gargling varmt saltvatten inte är ganska din sak, kan honung med varmt te vara. Jag tror inte att det finns något mycket mer lugnande när din hals är skrapig och irriterad än den här kombinationen. Studier har visat örtte som kamille har antiinflammatoriska egenskaper. Detta blir bara mycket effektivare när du kastar honung i mixen. Studier har också upptäckt att honung minskar slemproduktionen samt behandlar hosta lika bra som receptfria läkemedel.
Dricker varma vätskor
Har någon någonsin föreslagit soppa när du inte kände dig bra eller hade ont i halsen? Varma vätskor som buljong, soppa eller te kan bekämpa en irriterad hals. Drick varma vätskor ca 4 eller 5 gånger om dagen för att hjälpa till att lugna dina symtom. Var noga med att förhindra koffeinhaltiga drycker (det betyder inget morgonkaffe) eftersom de kan leda till uttorkning.
Slutsats
Ovanför täckte vi 4 skäl till varför du kan stöta på en ont i halsen efter körning. Men låt inte den lilla risken för ont i halsen hålla dig från att delta i en enastående övning som att springa. Det finns lika bra många fördelar som ska uppnås !! Tänk bara på de fyra sakerna som kan orsaka ont i halsen (inandning med mun öppen, låg fuktighet, luft är lika kylig såväl som möjligt surt återflöde) samt gör vad du kan för att förhindra eller reparera dem. Om du gör det, kan du misslyckas med att komma ihåg din hals såväl som börjar fokusera på din körning!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *