• Uncategorized
  • 0

Nytt papper på att utveckla ungdomar till senior i friidrott

Vi har slutligen hanterat för att få det här papperet accepterat såväl som publicerat i Journal of Science samt medicin i sport. Detta var en del av en större forskningsstudie som genomfördes med kollegor i Italien för att “kartlägga” historiska data för italienska friidrott samt räkna ut progressioner i olika friidrottshändelser för att skilja mellan framgångsrika och icke framgångsrika vuxna artister genom att analysera longitudinella framsteg av sådana resultat.

Den allra första delen av detta arbete publicerades förra året på Plosone. I det här senaste arbetet fokuserade vi på sprints och kastar händelser som analyserar manliga och kvinnliga progressioner med mycket mer än 5000 idrottare som finns i den italienska officiella resultatdatabasen som erbjuds i Fidal.

Papperet har rätt: “Elite National Athletes når sin höjdprestanda senare än icke-elit i sprints samt kasta händelser”

En övergripande av 5929 idrottare (Kvinna: N = 2977, 50,2%) inkluderades i studien. Åldern att komma in i konkurrensen och personlig finaste prestation bestämdes i de officiella tävlingsrekorden. Personliga finaste föreställningar placerades i procent och högsta idrottare trodde på de största 4% av prestationsfördelningen.

Sammantaget, när man kontrollerar för åldern att komma in i konkurrensen, nådde högsta idrottare sin personliga finaste senare (dvs omkring 23-25 ​​år) för alla händelser jämfört med resten av idrottarna. Dessutom visade regressionsanalys att införande av tävlingar senare var kopplade till mycket bättre prestationer under vuxenlivet. Också, endast 17% -26% [90% ci] av de vuxna idrottarna på toppnivå trodde som sådana när de var 14-17 år.

Dessa fynd samt tidigare i andra evenemang skriver också andra forskningsstudiegrupper (så här från våra norska kollegor) föreslår att den tidiga sportens framgång inte är en stark förutsägelse på högsta prestanda på högre nivå. Könsskillnader kan också vara uppenbara i prestationsfrekvensen i olika händelser.

Sådana analyser är avgörande för att fastställa rekommendationsdatabaser för att undersöka unga idrottsutveckling samt kunna förhindra urval av sena maturer.

Jag kommer att tala om den här tekniken i ett samtal i Aspeta i januari 2019. Innan då kommer jag att komponera mycket mer om detta på bloggen, eftersom jag tror att det är viktigt att ha ett mycket mer systematiskt utseende på ungdomsföreställningar runt om i världen i friidrott i köp för att bestämma mönster såväl som leverera mycket mer möjligheter att undersöka idrottarnas progressioner.

Dela detta:
Linkedin
Twitter
Pinterest
Whatsapp
E-post
Skriva ut
Facebook
Tumblr

Så här:
Gilla lastning …

Relaterad

Senaste WorkaPril 6, 2021IN “Sportvetenskap”
Time Fliesoctober 3, 2019in “Sportvetenskap”
Nytt papper: Fysiska prediktorer av Skeleton Performancemay 13, 2016in “idrottare”

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *