• Uncategorized
  • 0

Side Plank Crunch: Den högsta Ab Workout

Sido plankan kritan är en utmanande träning som borde läggas till din kärna rutin. Det kommer att hjälpa dig tonen din abs och bygga muskler definition. I den här artikeln kommer vi att tala om fördelarna arbetade muskler och varianter av sido plankan kritan samt hur man korrekt utföra sido plankor crunches för maximalt resultat!
Hur man gör en Side Plank Crunch

Ligg på din bästa sida, vilar på underarmen, med fötterna staplade.
Även på din underarm, höjer höfterna. Din kropp borde vara en rak linje från topp till tå. Detta kommer att hjälpa dig att hålla balansen genom utnyttjande.
Böj vänster knä upp för att möta din vänstra armbåge, samtidigt bedriva din kärna.
Återgå till utgångsläget och komplett 20 reps.

Medan du gör dessa, se till att du tar dig tid och fokusera på musklerna som arbetat. Att hålla god form och ta din tid kommer att garantera maximal muskel brinna.
Tecken du gör det fel
– Sjunkande höfter
– Flytta genom upprepningar för snabbt. sakta ner och koncentrera sig på att engagera din kärna.
– Din kropp borde vara i en rak linje när de utför denna övning. Om du lutar för långt i endera riktningen, är det dags att stanna upp och återställning.
Side Plank Crunch Fördelar & Muskler Arbetade

Side planka crunches hjälp arbete en mängd olika muskler inklusive kärna, obliques (kärlek handtag), armar, rygg och glutes.
Fördelarna är bland annat:
Stärker din kärna och obliques, tillsammans med att utveckla sidan planka styrka.
Fungerar flera muskelgrupper samtidigt (core, armar, rygg och glutes).
Förbättrar balansen, vilket är till hjälp för aktiviteter som att gå uppför trappor eller komma ur sängen.

variationer
Genom att ändra hur du placerar din kropp eller genom att hålla något, kan du göra övningen lättare eller svårare. nedan är några exempel eller vardera.
lättare
Prova att göra flytten med din vinst knä på marken. Detta kommer att göra det lättare för dem som ännu inte har kärn styrka för att hålla sin kropp upp samtidigt som gör kritan.

Hårdare
Göra sido planka crunches på en schweizisk boll kommer att rikta din kärna på olika sätt, liksom gör balansering mycket mer utmanande. försöka för tio till femton reps per sida och vila om det behövs innan du upprepar den andra sidan av crunches.
För en mycket mer intensiv version, gör plankan medan balanserade på handen. Detta kommer att ge din sida planka en mindre stabil bas och göra sido kritan lite hårdare.
Försök att hålla en hantel i helt fria händer medan du gör kritan! Du kan också lägga ett band runt båda fötterna för att lägga till ytterligare motstånd när höja ditt knä. Dessa kommer säkert att göra övningen lite hårdare ..

Hur normalt borde jag göra Side Plank Crunches?
Gör sido planka crunches så många gånger i veckan som du kan för bästa resultat. prova att lägga i en snabb session i slutet av varje träningspass – även om det inte är en kärn träning. prova att göra 20 repetitioner på varje sida för 3-4 set. Om det är för mycket för din nuvarande styrka nivå, släpp ner en bit.
Sammanfatta
Sido planka crunches är ett fantastiskt kärna träning som specifikt rikta dina sneda muskler. De har också träna din rygg, axlar, arm och din glutes. Några tecken på att du gör dem omfattar fel låta dina höfter sjunker, rör sig för snabbt genom upprepningar, och din kropp inte vistas i en rak linje.
Vissa varianter som du kan prova inkludera göra övningen med ett knä på marken. Detta kommer att göra det lättare om du har lite grundläggande styrka. För att göra plankan mycket mer utmanande, prova att göra övningen på en boll eller hålla en hantel i ena handen. Du kan också lägga ett band runt fötterna för att öka motståndet.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *