• Uncategorized
  • 0

Nyfiken verktyg: Google korrelerat

Google korrelerat är ett experimentellt nytt verktyg på Google Labs, vilket gör att du kan hitta frågor med ett liknande mönster till en måldataserie. Målet kan antingen vara en verklig trend som du tillhandahåller (t ex en datasats av händelsens räkning över tiden) eller en fråga som du anger. Google korrelat innehåller webbsökningsaktivitetsdata från januari 2003 för att presentera. Data uppdateras varje vecka.

Så det här är ganska mycket ett bra verktyg för att titta på riktiga världstrender som det använder webbsökningsaktivitetsdata för att hitta frågor med ett liknande mönster till en måldataserie. Några av resultaten kan vara ganska intressanta.

Låt oss titta på det här exemplet som söker efter “Förlora vikt”

Den högsta korrelationskoefficienten är med sökningen “Brännkalorier” och du kan inte bara se den oroande trenden av ökningen i sådan sökutveckling, men även säsongens sökning om du zoomar in i grafen.

Och du kan tydligt se det mellan december och januari är när nyårs resolutioner sparkar in såväl som bikini sindrom under sommarmånaderna.

Låt oss nu försöka något mer relevant för sporten. Låt oss försöka “doping”, som du kan se, det finns toppar av sökningar och den högsta korrelationskoefficienten är med “vad är doping”.

Med toppar i maj 2010 …. När Landis erkände att man har möjlighet att förbättra droger och pekade fingret på Lance Armstrong.

Ordet “testosteron” har den högsta korrelationskoefficienten med “naturliga nivåer”. Och det verkar vara ett växande intresse för ett sådant sökord, jag hoppas bara för att människor är intresserade av vetenskapen ….

Sökningen efter “styrketräning” oroade mig verkligen. En del från den högsta korrelationskoefficienten med “övning” Vad bekymrar mig är nedgången i användningen för webbsökning. Betydar det att vi borde förväntat en minskning av intresse mot denna form av motion?

Så, för att dubbelkontroll jag tittade på sökordet “bodybuilding” … och jag blev verkligen orolig eftersom den högsta korrelationen var med “dödsindex” …. Vad som helst betyder det

Verkligen ett intressant verktyg. Du kan titta på det själv: http://correlate.googlelabs.com/.

Ett annat verktyg är Google-trender. Till och med kallare, eftersom det låter dig studera sökvolymer och titta på specifika mediaselaterade händelser. Återigen, när du söker efter volymer av sökningar av sökordet “doping” specifika händelser där markerade.

Lysande saker från Google Labs. Håll dem att komma!

Dela detta:
Linkedin
Twitter
Pinterest
Whatsapp
E-post
Skriva ut
Facebook
Tumblr

Så här:
Gilla lastning …

Relaterad

Hjälp mig … Min “Gluts” skjuter inte … 28 maj 2008 “Sjukgymnastik”
Gratis GPS-spårning för Nokia Mobile PhonesDecember 19, 2008In “Activity Monitor”
Hjälp mig … Min “Gluts” skjuter inte … 28 maj 2008 “Sjukgymnastik”

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *