• Uncategorized
  • 0

Hur man använder en massageboll för fotsmärta

Den här tiden av livet handlar om självomsorg, eller åtminstone för mig är det! Och när du tar hand om dig själv, det finns inga gränser för att säkerställa din hälsa och välbefinnande. Allvarligt kan självomsorg komma i många former. Att träna regelbundet, få mycket behövs vila och avkoppling, eller ge din kropp den TLC IT-behov är alla former att ta hand om dig själv. Det är viktigt att komma ihåg det med denna mantra finns det inga begränsningar för hur det är gjort.
En form av självvård du har nog inte ansett använder en massageboll. Mycket mer specifikt, med en massageboll för fotsmärta eller för att undvika fotsmärta. Räkna med mig, det är inte något jag ansåg. Men en massageboll är en av de stora sakerna som när du har det, vet du inte hur du bodde utan det. Praktiskt taget som Hersheys choklad, men i massageform.
Innehåll [dölj
Fördelar med att använda en massageboll för fotpärrpunkter
Förbättrad cirkulation
Huvudvärkbehandling
Sänker blodtrycket
Depression och ångest

Olika typer av massageboll för Feetsmooth massage bollar
Spiky massage bollar

Vilka villkor kan smidiga massagebollar behandla?
Vilka förhållanden kan spikiga massagebollar behandla? Smärta från plantar fasciit
Smärta från plana fötter
Ödem för gravida kvinnor

Vilken är den bättre massagebollen för fotsmärta? Hur fungerar Spiky massagebollar?
Varför är Spiky massage bollar bättre?

Guide till att använda en spikig massageboll på dina fötter
När du inte använder en massageboll för fotsmärta
Slutsats

Massagebollar har blivit ganska populära genom åren eftersom de är så lätta att använda hemifrån. Räkna med mig, jag älskar en bra djupvävnadsmassage på spaet. Men en massageboll ger mig möjlighet att spara pengar och tid, samtidigt som fördelarna med att lossa dessa ligament. Bollarna arbetar genom att stimulera vävnader som ligger direkt under din hud.
Även om massagebollar är bra för att hjälpa till att lindra spända muskler, packar de några andra förmåner som du förmodligen aldrig skulle tänka på. Medan vi kunde fortsätta och om massagebollar och deras fördelar, låt oss begränsa det och komma till nitty gritty att använda en massageboll för fotsmärta.
Fördelar med att använda en massageboll för fotsmärta

Har du någonsin upplevt en fot eller fotledskada? När jag var i gymnasiet (många månar sedan) bröt jag min fot i fyra olika områden – inklusive bågen! Ja, det skadas lika illa som det låter. Jag tillbringade månader i en start och ännu längre än den som gjorde fysioterapi. Fotskador och fotsmärta är absolut en kraft som ska räknas med.
Under min tid i fysisk terapi blev massagebollen min nya bästa vän. Allvarligt använde jag en för praktiskt taget ett år. En annan galen sak om en fotskada är att när det händer kan det ta för alltid att läka. Så det är ingen överraskning att det fortfarande är för den här dagen förvånar mig hur stor en massageboll för fotsmärta fungerar.
Naturligtvis behöver du inte ha en otroligt dålig skada att använda en. Massage bollar är idealiska för dem som lider av plantar fasciit eller har en långvarig tråkig smärta. Att använda en massageboll för fotsmärta kan erbjuda kortvarig lättnad och bidra till att stimulera blodflödet till det skadade området. I grund och botten kan du kyssa fotsmärta farväl med konsekvent användning av en massageboll.
Triggerpunkter
En stor fördel med att använda en massageboll för fotsmärta är att du kommer att kunna rikta in dessa utlösningspunkter – även kända som heta fläckar. Inte säker på vad det är? Du vet när du känner det eftersom det kommer att skada. När du väl hittar en hot spot, vila massagebollen i det området för att underlätta lite smärta.
Förbättrad cirkulation
Är du ganska stillasittande? Eventuellt är du fast sitter bakom ett skrivbord större delen av dagen, så dina fötter kan inte få den övning de behöver. Om det är fallet för dig, ringer en massageboll ditt namn. Att rulla en massageboll över varje fot i 10 till 20 minuter innan rubrik till sängs är ett utmärkt sätt att öka cirkulationen. Dessutom kommer det att få dig att känna sig lugnare, vilket innebär att du somnar snabbare och sover bättre. Och om du är något som jag kan du använda lite bättre sömn!

Av
Huvudvärkbehandling
Lider du av migrän eller frekventa huvudvärk? Otroligt nog upptäckte en 2000-studie från Danmark att individer som lider av huvudvärk och migrän upplevde betydande förbättringar efter reflexologibehandlingar. I studien slutade deltagarna att ta med sig medicinen.
Efter tre månader hade 65% av människor minskat symptom medan andra inte hade några symptom alls. Sammantaget fann forskningen att 81% av patienterna rapporterade att botas eller uppleva lättnad så länge som sex månader efter det att studien slutade. Detta kan verka minut tills du jämför resultaten med imitrex – ett vanligt läkemedel som används för att behandla migrän som har en 68% framgångsgrad.
Sänker blodtrycket
Visste du att över 68 miljoner amerikaner har högt blodtryck? Detta är en i var tredje vuxna. mindre än hälften av människor med högt blodtryck har det under kontroll, och ytterligare 20% vet inte att de har jagt. Typiskt orsakas högt blodtryck av dålig kost och / eller stress. Men det kan också bero på genetik och miljöfaktorer.
Under 2013 publicerade BMC-omvårdnad en kort artikel som anger att deras vårdpersonal som arbetade med äldre demenspatienter visade att en 10-minuters fotmassagesession som utfördes runt tre gånger i veckan ledde till bättre humör, mindre ångest och hjälpte att sänka blodtrycket. Så, om du lider av högt blodtryck, kan du använda en massageboll på foten.
Depression och ångest
Att få en fotmassage kan vara ganska avkopplande, det är säkert. Frekventa fotmassage har dock visat sig minska ångest hos cancerpatienter. Vi vet också fotmassage hjälper till att minska symtomen på depression.
Olika typer av massageboll för fötter
Nu när du känner till fördelarna med massagebollar är det dags att ta reda på vilken man ska få. Massagebollar kommer verkligen i alla former, storlek och färg. Detta kan göra det ganska utmanande att identifiera vilket är bäst för dig.
Smidig massagebollar

Först upp är en jämn massageboll. En smidig massageboll är idealisk för människor som vill komma in i en muskel, men inte för djupt. Du kan välja att köpa en jämn massageboll, en lacrosse boll eller en tennisboll kan fungera.
Spiky massage bollar

Spiky massage bollar är vad alla hype handlar om när du använder en massageboll för fotsmärta. Medan det kan se lite konstigt (jag lovar det ser ut som en hundleksak), blir det verkligen jobbet gjort och kommer att känna dig bättre på nolltid.
Vilka villkor kan smidiga massagebollar behandla?
Om du behöver en massageboll för fotsmärta, kan en jämn massageboll fungera. Det är bara kanske inte tricket som en spikig massageboll. Smidiga massagebollar blir djupt in i musklerna och kan hjälpa människor som vill bli bäst i muskelknutar och utlösare genom myofascial release. Smidiga massagebollar är bra på att arbeta i ömma och snäva muskler, så om du lider av dem, kan det vara din boll av val.
Vilka förhållanden kan spikiga massagebollar behandla?
Spiky Massage Balls är de mycket mer populära av de två alternativen i en massageboll för fotsmärta. Förståligt så, eftersom en spikig massageboll behandlar en mängd olika ont, smärtor och problem.
Smärta från plantar fasciit
Om du någonsin har haft några problem med Plantar fasciit, känner jag mig för dig. Plantar fasciit är en kronisk hälsmärta som typiskt är resultatet av försämring av bindväven som stöder fotens båge. Att använda en spikig massageboll för en djup fotmassage kan minska symtomen på plantarfasciit väsentligt.
Smärta från plana fötter
Förutom att hjälpa de som lider av plantar fasciit, kan en spikig massageboll hjälpa dem som har ett tillstånd som kallas platta fötter. De som har plana fötter har inte en vanlig fotbåge på grund av ligamentslakhet. Även om inte alla med plana fötter har smärta, de som gör kan använda en spikig massageboll för att underlätta det.
Ödem för gravida kvinnor
Ödem, även känd som svullnad i fötterna och anklarna, är otroligt vanligt under graviditeten – speciellt för kvinnor i deras tredje trimestern. De har redan en baby runt, det sista de behöver är fotsmärta att följa med det. Infoga: Spiky Massage Balls. Att använda en spikig massage boll en gång om dagen kan minska symtom på ödem när de kombineras med vila och en riktig kost.
Vilken är den bättre massagebollen för fotsmärta?

Så, vilken massage boll är bäst? Var och en har sina egna fördelar och arbetar oerhört när man försöker lindra smärta. En smidig massageboll är populär för individer som vill arbeta djupt i en muskel som axeln. Medan du kan använda en smidig boll för fotsmärta, kan man använda en spikig massageboll för fotsmärta för att vara det bättre alternativet.
Hur fungerar Spiky massagebollar?
Spiky massage bollar arbetar på det myofascial systemet för att minska muskelspänningen, förbättra blodflödet, hjälp i skada och öka din kroppsmedvetenhet. Spiky bollar kan rikta ut triggerpunkter och hjälpa till att minska smärtan i dessa områden.
Varför är Spiky massage bollar bättre?
Så varför är Spiky massage bollar bättre? Eftersom de kan komma ner i de muskler och områden där du känner smärta. Eftersom Spiky Massage Balls Target Trigger Points kan din kropp återhämta sig istället för att känna sig tätt eller ömt ständigt. För att inte tala om slew av fördelar som åtföljer en spikig massageboll för fotsmärta.
Guide till att använda en spikig massageboll på dina fötter
Till att börja med är det alltid viktigt att lyssna på din kropp och vad det säger till dig. Du borde aldrig driva dig längre än du kan hantera. Men kom ihåg att det finns en skillnad mellan att känna smärta och känna sig obekväma. Chansen är om du är bara obekväma så är du bra.
När du använder en spikig massageboll för fotsmärta finns det några olika sätt att göra det. Ett sätt är att sitta i en stol och rulla varje fot över massagebollen i vilken riktning du vill ha. Från den här positionen kan du ansöka så mycket eller som lite tryck som behövs för att hjälpa wmed din smärta.

Av
Ett annat vanligt sätt att använda en massageboll för fotsmärta är att stå upprätt medan du håller på att balansera dig själv. Därifrån står du på ett ben och lätta din fot på den spikiga massagebollen för en djup massage. Om det här är den rutt du väljer, kan du behöva välja en större spikig boll för att få bättre balans och stabilitet.
Trots ditt go-to-val för att använda en spikig massageboll är det viktigt att utföra massage i minst 30 sekunder på varje fot. Jag skjuter i minst 5 till 10 minuter och sedan byta sidor för att upprepa. Som nämnts ovan, lyssna på din kropp. Det kommer att låta dig veta hur länge och hur ofta du borde utföra massagen.
När du inte använder en massageboll för fotsmärta
Du borde inte använda en massageboll om du har en ny skada eller trauma som har brutit huden, orsakat inflammation i en gemensam, eller om du är dåligt skadad. Den bästa personen att samråda med innan du använder en massageboll är din läkareleverantör. De kommer att ge dig de bästa förslagen som är idealiska för din personliga behandling.
Slutsats
Många människor lever varje dag med grusig fotsmärta. Att använda massagebollar för fotsmärta kan dock fungera underverk. Fördelarna kan rikta in triggerpunkter, förbättrad cirkulation, huvudvärkbehandling, sänkt blodtryck, minskad depression och ångest.
Men vilken typ av boll borde du använda – slät eller den spikade versionen? Tja, det beror på vad du behöver eller letar efter. De smidiga massagebollarna är bra för att arbeta djupt i musklerna för att hjälpa till att frigöra utlösningspunkterna. Den spikade versionen är dock bra för problem som plantarfasciit, smärta från plana fötter och ödem hos gravida kvinnor. Sammantaget verkar den spikade massagebollen vara föredragen för fotsmärta.
Vid användning av massagebollar för fotsmärta måste du lyssna på din kropp. Du kan antingen sitta eller stå när du använder en massageboll på dina fötter. Använd aldrig en massageboll om du har haft en ny skada och var noga med att kontakta din läkare innan du använder en.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *