15 minuters upplyftande tabata yoga träning

försöker upptäcka den bästa träningspasset som kombinerar yogaens lugnande natur med den snabba såväl som effektiv karaktär av HIIT? Tja, titta inte längre! Tabata Yoga träning är de bästa av båda världarna, liksom idag kommer vi att utforska vad det är lika bra som exakt hur man gör det!
Innehåll [dölj
Vad är Tabata Yoga?
Tabata Yoga fördelar
Hur lång tar Tabata Yoga?
Är Tabata Yoga Hiit?
Är Tabata Yoga säkert?
Muskler riktade
Tabata Yoga WorkoutWarm Up: 3 minuter
Tabata 1: 4 minuter
Tabata 2: 4 minuter
Tabata 3: 4 minuter

Vad är Tabata Yoga?
Det finns en sak för specifika – Tabata Yoga är inte trög flöde yoga. Faktum är att det inte kunde vara mycket mer annorlunda! Medan det tröga flödet yoga (som namnet antyder) spenderar mycket mer tid såväl som andetag på varje pose, är Tabata en mycket snabbare paced typ av yoga där det känns mycket mer som en hiit (högintensitetsintervall träning) träning eller a Cardio-session.
De heter den här typen av yoga efter Dr. Izumi Tabata, eftersom han var den japanska läkaren som tillsammans med National Institute of Physical Fitness och Sports, upptäckte att kortare utbrott av hög intensitetsutbildning är mycket bättre för kroppen än grundläggande måttlig intensitetsövningar. Tabata har särskilt tidsbestämda intervaller, som jag kommer att täcka senare.
Så, bara med trög flöde yoga, tar Tabata Yoga sin egen speciella uppsättning fördelar till bordet.
Tabata Yoga fördelar
Oavsett om du gör det före eller efter kardio eller en fristående träning eller mindfulness, finns det många fördelar för alla former av yoga. Några fördelar med yoga inkluderar mycket bättre hjärthälsa, mycket bättre välbefinnande, minskar stress, liksom förbättrar styrka, flexibilitet, liksom balans, liksom mer.
Eftersom Tabata är en hög intensitetstyp av yoga, får du de fördelar som nämns ovan tillsammans med ännu större förbättringar av hjärthälsan, viktminskning, fysisk kondition samt en massiv ökning i din ämnesomsättning.
Hur lång tar Tabata Yoga?
Genom design är Tabata Yoga Workouts menade att vara korta utbrott av energi, varar inte extremt länge helt och hållet. Traditionellt är dessa träningspassar bara fyra minuters sessioner. Varje session innefattar 8 rundor med hög intensitet i 20 sekunder med en 10 sekunders vila mellan varje runda.
Medan Dr. Tabata utformade dem för att vara fyra minuter långa, kommer många människor att förlänga dem. Jag skulle ange de flesta Tabata Yoga-klasser eller träningspass som du kommer att upptäcka kommer att vara mellan 10-20 minuters märke. Denna träning är mycket hög i intensitet för att det ska gå någon typ av längre än det!
Är Tabata Yoga Hiit?
Teoretiskt är Tabata en typ av HIIT. Intervallträning med hög intensitet (HIIT) kommer i massor av former, storlekar, såväl som tekniker. Men någon typ av träning som fokuserar på korta sprängningar av energi med kort vila därigenom skulle sannolikt höst i denna kategori. Målet med någon typ av typ av HIIT är att komma in och gå ut medan du fullbordar ett fantastiskt erbjudande och att bli kvar som är utmattad!
Är Tabata Yoga säkert?
Medan Tabata Yoga kan höst i HIIT-kategorin är det verkligen en av de säkraste formerna av HIIT för dina leder såväl som din kropp.
Men för att vara så riskfri som du kan vara, se till att du gör en lämplig uppvärmning på förhand! Eftersom det innehåller ett fantastiskt erbjudande om snabba rörelser, kräver du att du förbereder din kropp innan du dyker in.
Och naturligtvis, innan någon typ av detta, alltid, se till att du konsulterar din läkare om du har någon typ av tidigare skador eller förhållanden som kan påverka din förmåga att träna. Medan Tabata Yoga är säker, kan det inte vara perfekt för alla, så det är alltid mycket bättre att dubbelkontrollera!
Muskler riktade
En av de fantastiska sakerna om Tabata Yoga är att det har allt! Det är snabba, vilket får ditt hjärta att pumpa såväl som att känna sig som en kardio-session, men det är också fantastiskt för att bygga uthållighet och muskler med alla olika utövningar och övningar.
Denna träning kan vara en fullständig kroppsupplevelse, riktade mot ett fantastiskt utbud av dina muskler. Eftersom det är bundet med yoga, kommer du att utnyttja din kärna en fantastisk affär. Annat än det kan du förvänta dig att arbeta dina glutes, hamstrings, biceps, triceps, liksom något annat som är däremellan!
Tabata Yoga Workout
Nu när vi har en mycket bättre förståelse av vad Tabata Yoga är, ska jag dela en 15 minuters tabata träning med dig! För det här träningen kommer vi att börja med en solid 3 minuters uppvärmning. Därefter kommer du att uppleva tre tabatas. Var och en kommer att vara fyra minuter såväl som kommer att ge din övergripande träningstid till 15 minuter.
Värm upp: 3 minuter
Eftersom den här tabata kommer att vara yoga, börja med att värma upp med standard sol hälsningar. Börjar i stående position, andas in när du tar med händerna. När du andas ut, dyka ner till en framåtriktad vikning. Inhale in i en halvvägs, andas tillbaka ner till en vik, såväl som sedan steg tillbaka till en plankposition. Därifrån,Du kommer att chaturanga all metod för nedåtvända hund, steg till framsidan av mattan, såväl som upprepa sekvensen igen.
Tillbringa 3 minuters uppvärmning upprepade denna sekvens långsamt, binda den till din andning. Gör det möjligt för din kropp att förbereda sig för tabatas framåt medan du också fokuserar på dina rörelser.
När din uppvärmning är klar är du beredd att rocka n Roll! Misslyckas inte med att komma ihåg det med varje Tabata, totalt 8 övergripande rundor på 20 sekunder på, 10 sekunder av. Med den här träningen får du 2 övningar per tabata, så du kommer att totalt varje övning 4 gånger.
Tabata 1: 4 minuter
Stol presentera burpees – börja i stolen närvarande med dina armar som når till himlen. Placera dina armar på marken och totalt en burpee, landa tillbaka i stolen närvarande för att upprepa tills tiden är uppe.
Plank Jacks – Kombinera en planka med hoppa jacks, kommer du att stanna i plankposition, hoppa fötterna från varandra för att skilja sig (landning på utsidan av mattan). Om det är lika mycket rörelse för dig, kan du alltid stiga fötterna tillsammans såväl som då ifrån varandra. Det avgörande är att hålla fötterna att röra sig medan du håller en plankposition.
Tabata 2: 4 minuter
I liksom outs – som en bukfokuserad rörelse, börjar du sitta. Luta sig tillbaka när du lyfter benen från marken. Din kropp måste göra en “v”. När du rankar dina ben ut, kommer du att luta dig lite mer. Därefter böj dina knän och dra tillbaka din kropp i den ursprungliga “V” -formen.
Crescent humle – börja ut i en halvmåne lung med ditt idealiska ben framför. Hoppa försiktigt upp såväl som nere medan du bor i ditt lung. Totalt hela 20 sekunder på ditt idealiska ben samt sedan växla till ditt vänstra ben framför för nästa 20.
Tabata 3: 4 minuter
Crescent Lunge switchar – som liknar halvmånehopparna, kommer du att börja denna övning i en halvmåne lung. Det som gör denna övning annorlunda är att när du hoppar, kommer du att byta ben som du är i luften, landar i en halvmånad lung med motsatt ben framför. Fortsätt att upprepa!
Yoga Squat Reach – Börja stå med fötterna mycket mer än bära bredd från varandra. Totalt en djup yoga squat med händerna ihop i ditt hjärta. När du andas upp, nå dina händer i luften, skapa en “X” med din kropp.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *