• Uncategorized
  • 0

Ändra, COVID-19 och förlust.

Det är helgen i vecka 7 av att arbeta hemifrån och som jag brukar göra under helgen använder jag tid att städa upp några saker i min dator. De senaste veckorna har tagit tillbaka massor av nostalgi. Tidigare lagkamrater har haft tid att skanna gamla bilder och publicerade dem online, tidigare kollegor och klasskamrater har grävt i rutan med gamla bilder och delade dem, tidigare idrottare har skannrat gamla bilder. Vi alla har haft tid att se tillbaka på våra liv, reflektera över vår livsresa, revidera minnena och återansluta med gamla vänner.

För mig har det varit en intressant tid. Jag lämnade Aspire efter sex och ett halvt år för att starta en ny roll som verkställande direktör för forskning och vetenskapligt stöd i Aspeta. Den 1 mars och inom några dagar var vi tvungna att börja arbeta hemifrån på grund av Covid-19. Att försöka bygga relationer och utveckla enheten är definitivt en utmaning bakom en PC-skärm och något som kräver mycket tålamod och snabb inlärning. Men hittills är jag förvånad över mitt lagets motståndskraft och stöd av mina kollegor och jag ser fram emot vår återkomst till “normality” förhoppningsvis snart. Så, min resa fortsätter i Qatar som bidrar till visionen om Aspire Zone för att bli värld som leder på många områden av sport och idrottsmedicin.

Spridningen av coronavirus har räknat ut “frysning” av alla sportaktiviteter och har minimerat den fria rörligheten för alla. Detta är en extraordinär utmaning för vår värld och en som tyvärr lämnar ärr som tar lång tid att läka. Som vetenskapligt samfund, överväldigad av falska nyheter, tvivelaktiga vetenskapliga påståenden och ohjälpsam felinformation, agerade vi snabbt och utvecklat en tjänst för att tillhandahålla vetenskapliga bevis för idrottare och tränare. Vi arbetar dagligen också med externa samarbetspartners. Jag tycker att det är en exceptionell resurs som växer dagligen. Vi skrev ett blogginlägg om det publicerades av British Journal of Sports Medicine. Länken till huvudsidan av Covid-19 Bevis för Atletes Tjänsten är här. Vi har skapat massor av infographics / korta videor och besvarade idrottarnas frågor. Om du klickar på infografiken nedan kommer du att kunna ladda ner den och dela den. Vi har också gjort informationen på många språk här, och försöker alltid hitta samarbete med hjälp av den öppna vetenskapsplattformen. Vi hoppas alla att denna information kommer att vara värdefull för det sportiga samhället runt om i världen och vi planerar att använda den här plattformen för olika ämnen i framtiden.

ASPETAR COVID-19 Infographic

Medan allt detta hände, en morgon fick jag de sorgliga nyheterna att min tidigare kollega och Pal Neil Black gick bort i Storbritannien. Jag träffade Neil för första gången några månader efter att ha anslutit sig till den brittiska olympiska föreningen 2005. Neil var en exceptionell fysioterapeut vid den tiden och utvecklades under åren till Roll av sportvetenskap och sedan Performance Director till Storbritannien Atletik. Jag arbetade med Neil vid stora evenemang och för att förbereda dem och var i många möten och resor också efter att jag lämnade Storbritannien. Förra gången jag såg Neil var det här under Doha World Championships.

Neil var en exceptionellt bra fysioterapeut, men mycket av allt, han var alltid intresserad av att stödja idrottare. Han har gjort mycket för idrottsgemenskapen eftersom han alltid brydde sig om idrottarna. En mycket pragmatisk tänkare, han hade djupt kunskap om friidrott och värld av högpresterande sport och var en av de få som hade möjlighet att leva det i olika roller (han var också en ganska respektabel idrottsman!). Jag har alltid nöje i Trackside chatt med Neil men arbetar också tillsammans i arbetsgrupper, pratar / debatterar på seminarier och chattar på sociala evenemang. Jag visste att jag alltid kunde lära mig något från Neal, jag kunde alltid fråga honom om rekommendationer och jag visste att jag alltid skulle få uppriktig feedback från honom och respekt för mina åsikter. Jag var lycklig att träffa dig Neil, och jag hoppas att jag kommer att träffa mycket fler människor som du i framtiden, vila i fred.

Dela detta:
Linkedin
Twitter
Pinterest
Whatsapp
E-post
Skriva ut
Facebook
Tumblr

Så här:
Gilla lastning …

Relaterad

Återgå till sport under och efter COVID-19. Det är inte så enkelt. 19, 2020in “sportvetenskap”
Nytt år, fortfarande med en pandemi, vintertid Olympics och Morefebruary 5, 2022in “Sportvetenskap”
Tjugo år från den första papperskajan 5, 2018in “sportvetenskap”

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *